Algemene voorwaarden 


Algemene voorwaarden 

 

Algemeen 

Bij het brengen van uw dier moet het paspoort van uw dier aanwezig zijn. 

 

Uw huisdier moet vrij zijn van vlooien als hij / zij wordt binnengebracht. 

 

Het hondenpension verplicht zich tot een zo goed mogelijke verzorging van het ter verzorging afgegeven dier. De pensionhouder zal niet aansprakelijk zijn voor schade en/of kosten ten gevolge van ziekte, verwonding, vermissing of overlijden van het dier. 

 

Of uw hond nu thuis of in ons dierenpension verblijft, het is altijd mogelijk dat hij of zij ziek wordt. 

Door verhoogde infectiedruk is de kans op een besmettelijke ziekte, zoals kennelhoest, ondanks de gebruikelijke hygiëne aanwezig. Besmetting is overal mogelijk, vooral op plekken waar meerdere dieren bij elkaar komen zoals honden uitlaatplaatsen, hondenclubs en dus ook dierenpensions. 

De pensionhouder is gerechtigd in geval van ziekte van het ter verzorging afgegeven dier haar dierenarts te consulteren. Dit op de kosten van de eigenaar van het dier. 

 

Het ter verzorging afgegeven dier is op geen enkele wijze verzekerd. Noch voor interne, noch voor externe gevolgen. 

 

De eigenaar van het afgegeven dier is te allen tijde verplicht het pensiongeld te betalen. 

 

Het ter verzorging afgegeven dier wordt uitsluitend aan de eigenaar teruggegeven indien de pensionkosten zijn voldaan. 

 

Hondenvoer is bij de prijs inbegrepen. (Heeft uw hond speciaal voer? Dan mag dit mee worden genomen.) 

 

Mocht uw hond loops zijn of kunnen worden tijdens het verblijf in ons pension, dan dient u dit vooraf aan te geven, zodat wij maatregelen kunnen nemen. 


Honden moeten aangelijnd zijn bij aankomst! Bepaalde honden vinden onze schapen/lammetjes en paarden erg interessant. Wat nare gevolgen met zich mee kan brengen voor deze dieren of voor uw hond. 

 

Bij mij kunt u ook tevens uw hond laten trimmen (wassen bij inbegrepen) of alleen laten wassen. (tarief in overleg vanwege verschillende rassen en haarstructuren) 

 


Annuleren pensionopvang: 

·       Vanaf 1 januari 2023 wordt er een aanbetaling van 25% voor alle pensionboekingen gevraagd. 

·       Annulering tot 5 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: de aanbetaling. 

·       Annulering tot 4 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: 50% van de prijs. 

·       Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: 75% van de prijs. 

·       Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: 100% van de prijs. 

·       De aanbetaling wordt verrekend met het totale bedrag. 

 

Bij het eerder ophalen van het pensiondier worden alle gereserveerde dagen in rekening gebracht. 

 

Annuleren dagopvang: 

·       Annuleren voor dagopvang (buiten de schoolvakanties) is mogelijk mits dit 24 uur van te voren wordt gedaan, anders zijn wij genoodzaakt deze opvang dag in rekening te brengen. 

·       Dagopvang(en) die in de schoolvakanties vallen kunnen 30 dagen van te voren kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering korter dan 30 dagen zijn wij genoodzaakt 100% van de kosten in rekening te brengen, tenzij een andere hond die op de wachtlijst staat kan komen die dag. 

 

Vaccinatie 

Het is de eigenaar bekend dat ondanks de geldige inentingen de hond toch nog kennelhoest of een ander virusje op kan lopen, medicijnen zijn dan voor de kosten van de eigenaar. 

 

Het in pension afgegeven dier moet van tevoren geldige inentingen hebben en deze moeten aangetoond kunnen worden in het paspoort. De kennelhoest enting is niet verplicht, maar raden wij wel aan. De cocktail enting is verplicht! 

 

Titerbepaling wordt geaccepteerd (tenzij de titerpaling ouder is dan 2 jaar), maar de uitslag met ondertekening van de dierenarts en de datum van her controle moeten aanwezig zijn in het paspoort. Let op! Kennelhoest en de ziekte van Weil kunnen niet getiterd worden, deze vaccinaties zullen dus jaarlijks herhaald moeten worden. 

 

Openingstijden 

Van maandag tot en met zaterdag: 

In de ochtend van 07:00 uur tot 9:00 uur. 

In de avond van 17.00 uur tot 18:30 uur. 

 

Zondag: 

In de avond van 18.00 uur tot 18.30 uur. 


Let op! Kom niet buiten de gestelde openingstijden naar het pension. Dit zorgt voor veel onrust! Ook houden wij uiteraard rekening met onze buren. Het zou jammer zijn dat wij hierdoor het hondenpension moeten sluiten. 

 

Trimbehandeling 

Kosteloos annuleren van de behandeling kan uiterlijk 48 uur voor het overeengekomen tijdstip van de trimbehandeling. Bij annulering binnen 48 uur tot 24 uur voor het overeengekomen tijdstip van de trimbehandeling, brengen wij 50% van de overeengekomen prijs in rekening. 

 

Bij annulering binnen 24 uur voor het overeengekomen tijdstip van de trimbehandeling, brengen wij 100% van de overeengekomen prijs in rekening. Van deze rechten worden afgezien in noodsituaties. 

 

De eigenaar zal eerst via een whatsapp bericht op de hoogte worden gebracht dat de hond opgehaald kan worden, wanneer de trimbehandeling is afgerond. Bij geen gehoor zal er gebeld worden naar de eigenaar. 

 

Als de hond na 30 minuten niet is opgehaald (zonder overleg), zal er €19 (dagopvang tarief) in rekening worden gebracht. Het is mogelijk om uw hond op de dag van de trimbehandeling bij ons onder te brengen in de dagopvang, tenzij het pension vol is.